bg niebo title

Nasze menu

Zapraszamy do zapoznania się z naszym menu. 
Profesjonalne zaplecze gastronomiczne i doświadczony zespół świetnych kucharzy i cukierników gwarantują perfekcyjną kompozycję smaków i doskonałych dań kuchni regionalnej i staropolskiej.

 menu wesele

Menu weselne
Przygotowaliśmy specjalne menu potraw serwowanych podczas wesela, które  z pewnością mile zaskoczy zaproszonych Gości. Jesteśmy pewni, że z przygotowanych przez nas propozycji znajdziecie tę, która sprawdzi się idealnie na Waszym weselu!


Zobacz Menu weselne (rok 2023)

NOWOŻEŃCOM ZAPEWNIAMY:

Nowo wybudowaną elegancką, 
klimatyzowaną salę 
Możliwość wyboru stołów: prostokątne lub okrągłe bez dodatkowych opłat
Nakrycia stołów odpowiednie do okazji

Pokrowce białe na krzesła

Nastrojowe oświetlenie

Bezpłatny parking dla Gości weselnych

Tradycyjne powitanie Pary Młodej chlebem
i solą
Powitalną lampkę wina musującego dla
wszystkich Gości
Wspaniałą smaczną kuchnię, która jest
naszą największą dumą
Bufet owocowy

Bufet z ciepłymi napojami

Kącik zabaw dla dzieci

Rabaty dla najmłodszych Gości oraz 
obsługi weselnej – orkiestra, DJ, fotograf, kamerzysta
Możliwość zabawy do samego rana

Profesjonalną i dyskretną obsługę 
kelnerską
Doradztwo na każdym etapie przygotowań 
do wesela prowadzone przez profesjonalną wedding plannerkę

 

Obiad
Zupa

Rosół tradycyjny z makaronem

Danie główne

(dwie porcje na osobę, trzy rodzaje do 
wyboru, podawane na platerach)
- Rolada śląska

- Rolada z pieczarkami i szynką

- Kotlet drobiowy panierowany

- Kotlet schabowy tradycyjny

- De Volaille

- Polędwiczka wieprzowa w ziołach

- Karczek pieczony, spikowany ziołami i 
pieczonym czosnkiem
- Udka kurczaka

- Dorsz pieczony


Menu weselne

 

Dodatki skrobiowe
(dwa rodzaje do wyboru, serwowane w 
półmiskach)
- Kluski śląskie

- Puree ziemniaczane

- Ziemniaki opiekane

- Młode ziemniaczki z koperkiem i masłem

- Frytki

- Kopytka

- Ryż z warzywami

- Pęczotto grzybowe

Sos pieczeniowy lub grzybowy do wyboru

Surówki 
(trzy do wyboru, serwowane w półmiskach)
- Surówka z białej kapusty

- Surówka z czerwonej kapusty

- Sałatka z kapusty pekińskiej

- Surówka z kapusty kiszonej

- Surówka z marchewki z ananasem

- Buraczki czerwone podawane na ciepło lub 
na zimno
- Surówka colesław

- Warzywa gotowane na parze

- Modra kapusta podawana na ciepło

 

Przekąski na zimno
(osiem rodzajów do wyboru – w tym dwie 
sałatki - serwowane na platerach i w półmiskach)
- Deska serów

- Deska wędlin regionalnych

- Deska mięs pieczonych

- Jajka faszerowane w autorskim sosie 
tatarskim
- Koreczki serowe, mięsne i mini caprese

- Tymbaliki drobiowe

- Śledź po wiejsku

- Śledź w śmietanie

- Ryba po grecku

- Przygotowywany na miejscu pasztet z 
wątróbek
- Satay z kurczaka w słodko pikantnej 
marynacie
- Pieczarki faszerowane

- Mini tortille fingerfood

- Polędwiczka wieprzowa a’la vitello 
tonnato
- Galaretki drobiowe z warzywami

- Sałatka gyrosowa

- Sałatka grecka

- Sałatka z serem dojrzewającym

- Sałatka ceprese

- Sałatka z pieczonym burakiem

- Sałatka z tuńczykiem

Do zimnej płyty podajemy dodatkowo 
marynaty domowe i pieczywo

 

Kolacja I
(do wyboru)

- Szaszłyki drobiowe z opiekanymi 
ziemniaczkami
- Filet drobiowy faszerowany

- Flaczki

- Barszcz czerwony z krokietem

- Bigos Staropolski z pieczywem

- Ryba pieczona w cieście piwnym z 
łódeczkami ziemniaczanymi
Kolacja II

Płonący udziec z pieczonymi ziemniaczkami i 
kapustą
Kolacja III

(do wyboru)

- Bogracz

- Boeuf Strogonow

- Pieczone udko drobiowe w glazurze z 
frytkami i surówką colesław
- Golonka na kapuście

Na życzenie Gości podajemy również deser 
(do wyboru)
- Puchar lodowy

- Naleśniki z serkiem i owocami

- Sałatka owocowa

 

Zupa
(podawana w wazach)

Żurek na zakwasie z jajkiem

Danie główne

(podawane porcjami na talerzach)

- Medaliony z kurczaka

- Polędwiczka wieprzowa w sosie 
borowikowym
- Pierś z kaczki w żurawinie

- Kotlet drobiowy panierowany

- Kotlet schabowy tradycyjny

- Polędwiczki drobiowe w panko

Do każdej z propozycji podajemy:

- bukiet surówek

(do wyboru)

- Młode ziemniaczki z masłem i koperkiem

- Ziemniaczki opiekane

- Kluski śląskie

- Frytki

Zimna płyta w formie bufetu szwedzkiego



 

Cena

PAKIET JEDNODNIOWY

WESELE

260 ZŁ/ OSOBA

PARA MŁODA - 
BEZPŁATNIE

PAKIET DWUDNIOWY

WESELE

250 ZŁ/ OSOBA

PARA MŁODA - 
BEZPŁATNIE

POPRAWINY

60 ZŁ/ OSOBA

PARA MŁODA BEZPŁATNIE

 
USŁUGI PŁATNE DODATKOWO:

Słodki stół

Stół wiejski – powyżej 100 
osób bezpłatnie
Kompleksowe dekorowanie 
żywymi kwiatami zarówno sali weselnej jak i kościoła i auta
Wynajęcie mobilnego baru 
wraz z profesjonalną obsługą barmańską na czas trwania przyjęcia

 menu wesele

Menu na przyjęcia okolicznościowe
Prezentujemy menu potraw serwowanych podczas przyjęć okolicznościowych takich jak komunie, jubileusze, stypy. Jeżeli chcą Państwo zmienić naszą propozycję - jesteśmy do  dyspozycji !


Zobacz menu na przyjęcia okolicznościowe

OFERTA NA PRZYJĘCIA OKOLICZNOŚCIOWE


Zapewniamy elegancką salę, stoły 
nakryte stosownie do okazji, profesjonalną, dyskretną i niezwykle uprzejmą obsługę kelnerską.
Dysponujemy zarówno okrągłymi jak i 
prostokątnymi stołami.

Menu obiadowe
 

Zupa
Rosół tradycyjny z makaronem

Danie główne

Danie główne podawane na platerach

Mięsa serwowane w platerach. Do 
wyboru 3 rodzaje
- Rolada śląska

- Filet drobiowy panierowany

- Schabowy tradycyjny

- Karczek pieczony

- De Volaille tradycyjny

- Schab po szwajcarsku

- Udka kurczaka w delikatnej glazurze


Dodatki serwowane w półmiskach.

Do wyboru 2 rodzaje

- Kluski śląskie

- Puree ziemniaczane z koperkiem

- Ziemniaki opiekane

- Młode ziemniaczki z koperkiem

Surówki serwowane w półmiskach. Do wyboru 3 rodzaje
- Biała kapusta

- Czerwona kapusta

- Surówka z marchwi i ananasa

- Buraczki

- Mizeria

- Kapusta Pekińska

- Buraczki zasmażane

- Kapusta modra ( czerwona na ciepło )

Sos do wyboru

- Pieczeniowy

- Grzybowy

DESER
Do wyboru

- Naleśniki z serkiem i owocami na słodko, 
serwowane z bitą śmietaną i polewą
- Pucharek lodów

- Sałatka owocowa z lodami i polewą

 

PRZEKĄSKI NA ZIMNO

Serwowane na platerach

- Galaretki drobiowe z warzywami

- Deska wędlin regionalnych

- Deska serów z koreczkami i rollsami

- Jajka w autorskim sosie tatarskim


Sałatki 2 do wyboru

- Sałatka z gyrosem

- Sałatka Grecka

- Sałatka z pieczonym burakiem

- Sałatka z serem dojrzewającym

 

KOLACJA
Do wyboru

- Barszcz czerwony z krokietem z 
pieczarkami i serem / kapustą i grzybami / kurczakiem i pieczarkami
- Bogracz

- Szaszłyki z frytkami i surówką

 

Oferta
Cena za osobę od 100 zł do 190 zł

w zależności od indywidualnych 
wyborów i ustaleń.
W cenie soki podawane w karafkach w 
ilości 1L na osobę oraz woda, kawa i herbata bez ograniczeń.
Dzieci do lat 3 - bezpłatnie.

Dzieci do lat 8 - 50% ustalonej ceny za 
osobę.

 

USŁUGI PŁATNE DODATKOWO:
Słodki stół

Stół wiejski

Kompleksowe dekorowanie 
żywymi kwiatami
Wynajęcie mobilnego baru 
wraz z profesjonalną obsługą barmańską na czas trwania przyjęcia

logo slider

Sala Bankietowa NIEBO w Nysie

- to idealne miejsce do organizacji wszelkiego rodzaju imprez, takich jak wesela, studniówki, przyjęcia rodzinne lub spotkania biznesowe.
Nowa sala na 130 osób (oddana do użytku w 2021 roku), dogodna lokalizacja, elegancki wystrój, znakomita kuchnia i świetna obsługa. Zapraszamy !

            icon dom  Adres
ul. Piłsudskiego 23
48-303 Nysa 
  icon tel Telefon
+48 503 54 54 64
  icon email E-mail
info@niebonysa.pl
sala.niebo@gmail.com