NOWOŻEŃCOM ZAPEWNIAMY:
Nowo wybudowaną elegancką, klimatyzowaną salę
Możliwość wyboru stołów: prostokątne lub okrągłe bez dodatkowych opłat
Nakrycia stołów odpowiednie do okazji
Pokrowce białe na krzesła
Nastrojowe oświetlenie
Bezpłatny parking dla Gości weselnych
Tradycyjne powitanie Pary Młodej chlebemi solą
Powitalną lampkę wina musującego dlawszystkich Gości
Wspaniałą smaczną kuchnię, która jestnaszą największą dumą
Bufet owocowy
Bufet z ciepłymi napojami
Kącik zabaw dla dzieci
Rabaty dla najmłodszych Gości oraz obsługi weselnej – orkiestra, DJ, fotograf, kamerzysta
Możliwość zabawy do samego rana
Profesjonalną i dyskretną obsługę kelnerską
Doradztwo na każdym etapie przygotowań do wesela prowadzone przez profesjonalną wedding plannerkę
Obiad
Zupa
Rosół tradycyjny z makaronem
Danie główne
(dwie porcje na osobę, trzy rodzaje do wyboru, podawane na platerach)
- Rolada śląska
- Rolada z pieczarkami i szynką
- Kotlet drobiowy panierowany
- Kotlet schabowy tradycyjny
- De Volaille
- Polędwiczka wieprzowa w ziołach
- Karczek pieczony, spikowany ziołami i pieczonym czosnkiem
- Udka kurczaka
- Dorsz pieczony
Menu weselne
Dodatki skrobiowe
(dwa rodzaje do wyboru, serwowane w półmiskach)
- Kluski śląskie
- Puree ziemniaczane
- Ziemniaki opiekane
- Młode ziemniaczki z koperkiem i masłem
- Frytki
- Kopytka
- Ryż z warzywami
- Pęczotto grzybowe
Sos pieczeniowy lub grzybowy do wyboru
Surówki (trzy do wyboru, serwowane w półmiskach)
- Surówka z białej kapusty
- Surówka z czerwonej kapusty
- Sałatka z kapusty pekińskiej
- Surówka z kapusty kiszonej
- Surówka z marchewki z ananasem
- Buraczki czerwone podawane na ciepło lub na zimno
- Surówka colesław
- Warzywa gotowane na parze
- Modra kapusta podawana na ciepło
Przekąski na zimno
(osiem rodzajów do wyboru – w tym dwie sałatki - serwowane na platerach i w półmiskach)
- Deska serów
- Deska wędlin regionalnych
- Deska mięs pieczonych
- Jajka faszerowane w autorskim sosie tatarskim
- Koreczki serowe, mięsne i mini caprese
- Tymbaliki drobiowe
- Śledź po wiejsku
- Śledź w śmietanie
- Ryba po grecku
- Przygotowywany na miejscu pasztet z wątróbek
- Satay z kurczaka w słodko pikantnej marynacie
- Pieczarki faszerowane
- Mini tortille fingerfood
- Polędwiczka wieprzowa a’la vitello tonnato
- Galaretki drobiowe z warzywami
- Sałatka gyrosowa
- Sałatka grecka
- Sałatka z serem dojrzewającym
- Sałatka ceprese
- Sałatka z pieczonym burakiem
- Sałatka z tuńczykiem
Do zimnej płyty podajemy dodatkowo marynaty domowe i pieczywo
Kolacja I
(do wyboru)
- Szaszłyki drobiowe z opiekanymi ziemniaczkami
- Filet drobiowy faszerowany
- Flaczki
- Barszcz czerwony z krokietem
- Bigos Staropolski z pieczywem
- Ryba pieczona w cieście piwnym z łódeczkami ziemniaczanymi
Kolacja II
Płonący udziec z pieczonymi ziemniaczkami i kapustą
Kolacja III
(do wyboru)
- Bogracz
- Boeuf Strogonow
- Pieczone udko drobiowe w glazurze z frytkami i surówką colesław
- Golonka na kapuście
Na życzenie Gości podajemy również deser (do wyboru)
- Puchar lodowy
- Naleśniki z serkiem i owocami
- Sałatka owocowa
Zupa
(podawana w wazach)
Żurek na zakwasie z jajkiem
Danie główne
(podawane porcjami na talerzach)
- Medaliony z kurczaka
- Polędwiczka wieprzowa w sosie borowikowym
- Pierś z kaczki w żurawinie
- Kotlet drobiowy panierowany
- Kotlet schabowy tradycyjny
- Polędwiczki drobiowe w panko
Do każdej z propozycji podajemy:
- bukiet surówek
(do wyboru)
- Młode ziemniaczki z masłem i koperkiem
- Ziemniaczki opiekane
- Kluski śląskie
- Frytki
Zimna płyta w formie bufetu szwedzkiego
Cena
PAKIET JEDNODNIOWY
WESELE
260 ZŁ/ OSOBA
PARA MŁODA - BEZPŁATNIE
PAKIET DWUDNIOWY
WESELE
250 ZŁ/ OSOBA
PARA MŁODA - BEZPŁATNIE
POPRAWINY
60 ZŁ/ OSOBA
PARA MŁODA BEZPŁATNIE
USŁUGI PŁATNE DODATKOWO:
Słodki stół
Stół wiejski – powyżej 100 osób bezpłatnie
Kompleksowe dekorowanie żywymi kwiatami zarówno sali weselnej jak i kościoła i auta
Wynajęcie mobilnego baru wraz z profesjonalną obsługą barmańską na czas trwania przyjęcia